نانوابزاری برای تشخیص ویروس کووید-۱۹

نانوابزاری برای تشخیص ویروس کووید-۱۹

شناسایی ویروس‌‌ها به تشخیص سریع بیماری کمک می‌کند و با شیوع ویروس کرونا این موضوع اهمیت زیادی پیدا کرده است.

برای نیل به این هدف محققان تراشه‌ای ساختند که روی آن غشاء سلول‌های انسانی، باکتریایی و حتی گیاهی قابل استفاده بوده و می‌توان از آن برای تشخیص اثربخشی انواع مواد دارویی استفاده کرد.
این تراشه برای ارزیابی برهمکنش میان عوامل ایجاد کننده عفونت و همچنین داروها با سلول‌ها ساخته شده است که این ویژگی موجب شده تا این تراشه برای مطالعات دارویی بسیار ایده‌آل باشد.
از این رو محققان معتقداند که این فناوری پتانسیل بالایی برای سنجش و ارزیابی داروهای ضدکرونا دارد. در این پروژه محققان دانشگاه کمبریج با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه کرنل و استنفورد همکاری داشتند.
این گروه تحقیقاتی معتقداند که این دستگاه می‌تواند میزبان انواع سلول‌های انسانی یا باکتریایی باشد و حتی دیواره سلول‌های گیاهی را نیز می‌توان روی این تراشه قرار داد. این ابزار به گونه‌ای ساخته شده است که هم عملکرد غشاء سلولی را تقلید کند و هم قادر به رصد فعالیت‌ کانال‌های یونی باشد، دسته‌ای از پروتئین‌های سلول‌های انسانی که بیش از ۶۰ درصد از داروها آنها را هدف قرار می‌دهند. در این ابزار از یک تراشه الکترونیکی استفاده شده که می‌تواند تغییرات غشاء سلولی استخراج شده از سلول را رصد کند و با این کار امکان مطالعه برهمکنش سلول با دنیای بیرون فراهم می‌شود.
این تراشه مجهز به ترانزیستورها و الکترودهای پلیمری بوده که هدایت الکتریکی دارند. برای تولید این تراشه، پژوهشگران دانشگاه کرنل ابتدا فرآیند تولید غشاء از سلول‌های زنده را به دست آوردند. سپس با همکاری محققانی از دانشگاه کمبریج اقدام به ترکیب این غشاءها با الکترودهای پلیمری کردند به طوری که عملکرد غشاء دستخوش تغییر نشود.
این پلیمرها که امکان عبور آب را دارند، یک محیط طبیعی ایجاد می‌کنند که به محققان اجازه مطالعه روی عملکرد غشاءها را می‌دهد.
این ابزار در حد سلول‌های انسانی کوچک است و می‌توان به سادگی آن را به صورت آرایه‌هایی تولید کرد و در نتیجه انواع مختلف آزمایش‌ها و اندازه‌گیری‌ها را انجام داد.
در حال حاضر دارپا سرمایه‌گذاری مضاعفی روی این پروژه انجام داده است تا اثربخش این فناوری در مطالعات یافتن گزینه‌های دارویی مناسب برای درمان کووید-۱۹ بررسی شود.
آنها قصد دارند تا ترکیباتی که قادراند به غشاء سلولی ویروس کووید -۱۹ اثر کنند را با این فناوری مورد آزمایش قرار دهند.
نتایج این پروژه در نشریه Langmuir و ACS Nano به چاپ رسیده است.

منبع: پایگاه خبری فناوری نانو ایران

درباره کارنو

"کارنو" مجموعه برنامه ها و رویدادها در حوزه کارآفرینی و اشتغال است که از سال ۱۳۸۸ به دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی کمک می کند تا بتوانند به شکل اثربخش تر در زیست بوم فناوری کشور نقش آفرینی کنند. در این بین مجموعه کارنو با طراحی مسیرهایی متناسب با شرایط موجود جامعه و استفاده از مشاوران و اساتید توانمند، بستری است تا شرکت های دانش بنیان بتوانند نیازهای خود در حوزه منابع انسانی را مرتفع سازند. از زیرمجموعه رویدادهای کارنو می توان به رویداد کارآفرینی کارنو، کمپ اشتغال کارنو و رویداد جابمیت با استانداردها و تاییدیه های مراکز معتبر کشور اشاره نمود.

راه‌های ارتباطی

 ادرس آدرس: تهران، کیلومتر ۲۰ جاده دماوند، پارک فناوری پردیس، خیابان نوآوری، ساختمان فن بازار

کد پستی  کد پستی:۱۶۵۴۱۲۰۰۲۱    

تلفن  شماره تماس:  ۰۹۳۰۱۸۹۸۶۴۶ - ۰۲۱۷۶۲۵۱۰۶۵

اینستاگرام  اینستاگرام: karnostartup

تلگرام  تلگرام: karnostartup

 لینکدین: karnostartup

 

پست الکترونیکی: info@karnostartup.ir

آخرین رویدادها

برونسپاری

۱۷ بهمن ۱۴۰۲