کارآفرینی موفق در اصفهان 'حسگر نانویی جهت تشخیص سلامت شیر خشک'
چرایی جایگزینی شیر خشک بجای شیر مادر!
حسگرهای نانویی جهت تشخیص در علوم مختلف وارد می شوند، سلامت شیر مادر توسط حسگرهای نانویی سنجیده می شود. شیر مادر بهترین و مناسب ترین غذا برای نوزاد است اما در دنیای امروز، بیشتر مادران به دلیل گرفتاریهای زیاد یا شاغل بودن، فرصت کافی برای شیردادن به کودک خود را ندارند و به همین دلیل شیرخشک را جایگزین شیر طبیعی خود کرده اند.
شیر خشک و ضعف سیستم ایمنی بدن نوزادان!
از سویی سیستم ایمنی بدن نوزادان تازه متولد شده به خوبی تكامل نیافته و به دریافت برخی باکتریها، ویروسها و انگلها حساس میباشد. به این ترتیب سلامت شیر خشک ها به دلیل آسیب پذیر بودن مخاطب آن ها بسیار زیاد است و اشتباه یا عدم موفقیت در تشخیص باکتری ها می تواند خطرآفرین باشد و سلامت نوزاد را تهدید کند.
از این رو استفاده از روش های مناسب در تشخیص باکتری ها اهمیت زیادی دارد بطوریکه علاوه برکارآمد بودن، به زمان کمتری برای رسیدن به جواب نیاز داشته باشند. اما در روش های سنتی و استاندارد تشخیص باکتری ها، حصول نتیجه معمولا ۷ تا ۸ روز طول می کشد. ابداع فناوری های نوین مبتنی بر فناوری نانو، راه های جدید و امید بخشی را پیش رو گذاشته است.
دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به ساخت حسگر نانویی تشخیص سلامت شیر خشک شد!
از این رو محققین دانشگاه صنعتی اصفهان، موفق به ساخت نوعی حسگر نانویی شدهاند که ضمن کاهش هزینه تشخیص سلامت شیر خشک، سرعت این فرآیند نیز به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در این زیست حسگرنانویی، از نانوذرات طلا به منظور پایدارسازی توالیهای «DNA» استفاده شده است و میتواند در کمتر از ۲۵ دقیقه، وجود درصدهای بالاتر از ۱۰۰ باکتری «باسیلوس سرئوس» در میلیلیتر را در شیر خشکهای تولید شده که حد مجاز باکتری در استاندارد ملی ایران است، تشخیص دهد. این زیست حسگر نانویی تولید شده، قابل حمل بوده و اصلیترین مزیت آن، کاهش قابل توجه زمان تشخیص سلامت شیر خشک، از چند روز به کمتر از یک ساعت است.
ثبت اختراع حسگر نانویی
این محصول نتیجه یک رساله دکتری و با حمایت یکی از شرکتهای لبنی معتبر کشور، به سرانجام رسیده است. پتنت آن با شماره ثبت «۹۳۲۵۲»، در سیستم ملی ثبت اختراع ایران به ثبت گردیده است.
ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، به همراه کارگزاران فعال خود سعی در آموزش منابع انسانی قدرتمند برای ورود به عرصه تجاری سازی را دارند. از این رو برنامه ها و دوره های مختلفی با حمایت های ویژه برگذار می شود. رویداد کارنو ب حمایت ستاد نانو و شرکت های دانش بنیان قوی نانویی، به صورت خیلی قوی مباحث تجاری سازی را آموزش می دهد. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.