چگونه با یک روز بد در محل کار کنار بیاییم؟
بعضی روزها، روزهای خوبی نیستند! به عنوان مثال زود از خانه خارج می شوید ولی با تاخیر به محل کار می رسید، وسط جلسه کاری لپتاپتان با مشکل مواجه می شود، دفتر یادداشتتان را در منزل جا گذاشته اید و ...
ممکن است اتفاقات مشابه و همچنین اتفاقات دیگر بدین شکل، در یک روز برایتان بیوفتد و روی روحیه و انرژی شما اثر منفی داشته باشد.
با وجود اینکه این اتفاقات کوچک به نظر می رسند، اما احساسات و اثراتی که ایجاد می کند می تواند بزرگ و جدی باشد و باعث شود که شخص مهمترین سرمایه خود یعنی «زمان» را از دست دهد تا مجدد بتواند روحیه و فکر خود را بازسازی نماید.
تجربه نشان داده گاهی اوقات این اتفاقات ناخوشایند و اثرات آن تا ۱۲ ساعت ادامه پیدا کنند. مثلا ترافیک های صبحگاهی کافیست تا شخص آن روز تا غروب غر بزند و خلق و خوی منفی داشته باشد. یا مثلا اخبار منفی که می تواند ساعت ها ذهن را درگیر کرده و فرد را در تفکراتی فرو ببرد که دنیا جای وحشتناکیست! مشاجره با عزیزان و یا بازخورد تند و نامناسب نیز می تواند انرژی منفی ایجاد کند و روحیه فرد را تضعیف نماید.
تمامی این اتفاقات می تواند خسته کننده و ناامید کننده باشد و در نهایت روی کیفیت زندگی شخص اثر منفی داشته باشد.
البته این احساسات بسیار رایج بوده و ممکن است افراد در بازه های زمانی زیادی درگیر این احساسات شوند. تحقیقات نشان میدهد که مغز ما بیشتر به تجربیات منفی توجه می کند تا تجربیات مثبت، که به این پدیده «سوگیری منفی» اطلاق می گردد.
برای مدیریت احساسات در روزهایی که اتفاقات بدی افتاده، باید تدابیری اندیشید که سوزان دیوید (روانشناس) در مصاحبه با HBR آن را مهارت «پذیرش ملایم» می نامد. او در معرفی این مهارت بیان می کند که لازم است موقعیت و شرایطی که در آن هستید بپذیرید و چیزهایی که نمیتواند کنترل کنید را رها کنید. وی میگوید انجام این کارها به شما کمک می کند تا ببینید چه چیزی را می توانید کنترل کنید: توانایی شما برای پاسخگویی در لحظه، مدیریت احساسات و حرکت رو به جلو.
در واقع هنگامیکه تمرکز خود را از یک اتفاق بردارید، می توانید تصویر بزرگتر از آن را بصورت واضح ببینید و سپس به چیزهایی که اثرات مثبتی برای شما داشته اشد، را انتخاب کرده و به آنها توجه کنید. این راهی برای تمرین قدردانی و شکر گذاری برای همه چیزهایی هست که در حال حاضر دارید. همچنین میتواند به شما کمک کند تا لحظات بد را به همان شکلی که هستند بپذیرید و از کنار آنها عبور کنید و اجازه ندهید که روی شما اثر زیادی بگذارد.
یکی دیگر از راهکارهایی که میتواند به شما کمک کند تا انرژی از بین رفته خود را بازگردانید این است که علت ناراحتی خود را نوشته و به آن فکر کنید که دقیقا به چه صورت باعث ناراحتی شما شده است. اغلب اوقات وقتی افراد علت ناراحتی خود را مینویسند به این نتیجه میرسند که این ناراحتی اهمیت چندانی ندارد و راحتتر میتوانند از کنار آن عبور کنند.
راهکار موثر دیگر این است که وقتی اتفاق خوبی در محل کار رخ میدهد، شخصی از شما قدردانی میکند که بخاطر کمک شما اتفاق خوبی برای وی افتاده و ....، این موارد را یادداشت کنید و در یک پوشه نگهداری کنید تا در روزهایی که صبح خوبی را شروع نکرده اید، به این پوشه مراجعه کنید و انرژی مثبت کارهای موفقی که انجام داده اید، انرژی رفته شما را بازگرداند.
نویسنده: مهناز طاهری
با اقتباس از مقاله Acsend